top of page

MOGE

Moge är en möbelserie inspirerad av den svenska allmogen. Serien är tänkt att rikta ljuset åt folkkonsten som i alla tider har visat på både kreativa lösningar och vackra uttryck. För oss har det funnits ett stort intresse att gräva djupare i allmogens sätt att tänka och forma möbler. Många av de gamla möblerna man hittar ute på landsbygden har ofta varit tillverkade i enklare konstruktioner och material detta pga att man tog det material och kunskap man hade tillgång till. Detta sätt tycker vi man kan lyfta in i dagens samhälle, då miljö och lokaltillverkning är vägen framåt. Vi har tagit fram möbler från hållbara material, väl beprövade konstruktioner och med ett lekfullt uttryck.

Valet av material har landat i kl-trä då det är ett material som är både utvunnet och tillverkat här i Sverige. Kl-trä är korslimmade träskivor som har blivit allt mer vanlig i byggbranschen. Vi ser även potentialen av att använda det i möbelbranschen då det är ett hållbart och formstabilt materiel med ett naturligt uttryck. Materialet har en del spill från när det används i byggen, där ser vi möjlighet att undersöka hur det spillet kan användas till möbler.

 

Med erfarenhet i möbelsnickeri har vi ritat möblerna för att hålla, med det menar vi enkla konstruktioner som är väl beprövade för att ge möblerna lång livslängd. 

 

Formspråket är på samma sätt som tankesättet inspirerat från allmogen. Med att förenkla och låna former från dessa gamla möbler har vi landat i ett uttryck som känns både spännande och modernt för vår tid.

Stol gran
Sidobord, gran
7a942669-7c63-437e-8feb-62b82a5a222d.png
blå.png
lampa_v1_2022-Sep-12_08-13-18PM-000_CustomizedView12166353220.png
bottom of page